Energie en bewegen

Vermoeidheid en conditieverlies komen vaak voor bij kanker. Zowel tijdens als na de behandeling. Dit kan u beperken in uw dagelijks leven.

Terug

Hulp in Meander

  • Om uw conditie op peil te houden tijdens uw behandeling voor kanker bieden we Meander Move aan. Lees meer in de folder MeanderMove: Bewegen tijdens de behandeling van kanker.
  • Ook als u wordt opgenomen in het ziekenhuis hebben wij aandacht voor voldoende beweging.
  • Ontspanningsoefeningen kunnen ook helpen om vermoeidheid te verminderen en energie op te bouwen.
  • Meander biedt oncologische revalidatieprogramma's. Tijdens de therapie is er aandacht voor conditie-opbouw, verwerking en omgaan met vermoeidheid.
  • De meeste mensen hebben voldoende aan alleen fysiotherapie. Dan kunt u terecht bij een fysiotherapeut bij u in de buurt (TOF). Zie hieronder.

Patiënten tussen de 18 en 39 jaar met kanker kunnen in Meander extra ondersteuning krijgen die past bij hun levensfase. Meander heeft zich hiervoor aangesloten bij het landelijke AYA Zorgnetwerk

Op de websites hieronder leest u meer over energie en bewegen bij kanker. Ook kunt u zoeken naar zorgverleners, organisaties en programma’s bij u in de buurt die u kunnen helpen.

Maak een afspraak met onze ondersteuningsconsulenten als u wilt weten welke hulp het beste past bij uw persoonlijke situatie.