aandachtsgebied

Maculadegeneratie

Maculageneratie (MD) is een oogziekte waarbij u last heeft van slijtage van het netvlies. Hierdoor kunt u steeds minder goed zien. Er is een natte en droge vorm. Natte maculadegeneratie kunnen we behandelen.

Daarom Meander

  • Hoge kwaliteit zorg door veel kennis en ervaring
  • Korte wachttijden voor behandeling
  • Patiënt staat op 1


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Maculadegeneratie in Meander Medisch Centrum

Maculadegeneratie (MD) is een oogziekte waarbij u steeds slechter gaat zien. De macula (de gele vlek) werkt dan steeds minder goed. Hierdoor vervagen details. Er bestaan 2 vormen: natte en droge maculadegeneratie. Droge maculadegeneratie is helaas niet te behandelen. Natte maculadegeneratie kunnen we wel behandelen. De behandeling is erop gericht dat uw zicht niet nog verder achteruitgaat.

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk. Bijvoorbeeld een intravitreale injectie. Dat is een injectie met medicijnen in het oog. Photodynamische therapie is ook een mogelijke behandeling. Met koud laserlicht worden dan de lekkende bloedvaatjes afgesloten. Daarnaast zijn er een aantal Low Vision hulpmiddelen die letters vergroten, zodat u beter kunt zien. Ook kunnen voedingssupplementen of betere voeding u helpen.

MD is binnen het specialisme Oogheelkunde een aandachtsgebied waar wij veel kennis en ervaring mee hebben. Samen met u beslissen we welke behandeling het beste bij u past. Wij zorgen ervoor dat u goed bent voorbereid op de behandeling en begeleiden u bij het herstel.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van Drs. M.B. Garcia Garcia
Drs. M.B. Garcia Garcia Oogarts
“De ogen zijn een van de belangrijkste waarnemingsorganen van mensen. Goed kunnen zien is belangrijk voor de kwaliteit van leven.”