Intravitreale injectie

Bij maculadegeneratie of bijvoorbeeld oedeem in uw oog (vochtophoping) kan een intravitreale injectie de oplossing zijn. Door de verdovende druppels is de behandeling niet pijnlijk, maar kan wel wat gevoelig zijn.

Terug

Intravitreale injectie in Meander Medisch Centrum

Bij een intravitreale injectie brengen we met een dunne naald een medicijn in uw oog. Dat doen we bijvoorbeeld bij vormen van maculadegeneratie, of diabetische vochtophoping (oedeem). Met deze behandeling willen we ervoor zorgen dat uw ogen niet verder achteruitgaan en u weer beter kunt zien. Vaak bestaat de behandeling uit 3 injecties, met steeds 4 tot 8 weken ertussen. Samen met u bespreken we daarna het resultaat.

Voor de behandeling krijgt u verdovende druppels in uw oog. De arts maakt uw oog schoon en plaatst een ooglidspreider. Zo blijft uw oog goed open tijdens de injectie. De behandeling duurt ongeveer 10 minuten. U kunt daarna gewoon weer naar huis. Zorg dat u vooraf wel vervoer naar huis regelt.

Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar uw behandeling? Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. Met heldere informatie in onze folders. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat u vervoer regelt voor na uw behandeling. Wij raden u namelijk af om zelf auto te rijden.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met de beste medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw behandeling bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond en dus rookvrij ziekenhuis. En weten we dat aandacht en begeleiding van uw naasten ook belangrijk is. Net als oog voor uw persoonlijke situatie. 

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook na uw behandeling bij ons helpen we u graag. Bijvoorbeeld met leefregels en tips voor thuis, die na uw oogbehandeling zorgen voor een snel herstel. Bent u weer thuis na uw afspraak en maakt u zich zorgen of heeft u een vraag? Dan kunt u ons altijd bellen.