aandachtsgebied

Borstreconstructie (reconstructieve borstchirurgie)

Als u borstkanker heeft, kan het zijn dat uw borst deels of helemaal verwijderd moet worden. De arts kan de borst zo goed mogelijk proberen te herstellen met plastische chirurgie. Dit heet reconstructieve borstchirurgie.

Daarom Meander

  • Alle behandelingen zijn mogelijk in ons eigen ziekenhuis
  • Uw wensen bepalen de borstreconstructie techniek
  • Uitgebreide voorlichting over mogelijkheden


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Borstreconstructie (reconstructieve borstchirurgie) in Meander Medisch Centrum

Van alle vrouwen krijgt ongeveer 1 op de 7 in haar leven te maken met borstkanker. Door nieuwe technieken kunnen we dit steeds sneller ontdekken en beter behandelen. Een borstreconstructie kan vaak tijdens dezelfde operatie waarbij uw borst verwijderd wordt. Dit is voor zo goed als elke vrouw mogelijk, als u dit wenst. Er zijn verschillende manieren om uw borst te herstellen.

De arts kijkt samen met u welke techniek mogelijk is voor u en houdt ook rekening met uw eigen voorkeur. U krijgt een persoonlijk behandelplan. Onze specialisten werken nauw samen met de oncologisch chirurgen. Bij borstsparende oncoplastische behandelingen, niet-sparende behandelingen en volledige reconstructies. Wij bereiden u goed voor op de operatie en geven goede voorlichting over de mogelijkheden.

Er zijn een aantal factoren die meespelen bij de vraag welke soort borstreconstructie voor u het meest geschikt is. Zoals uw verdere gezondheid, gewicht en wel of niet roken. Samen met de plastisch chirurg kiest u de meest geschikte oplossing.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van Drs. E.A. (Eline) van Amerongen
Drs. E.A. (Eline) van Amerongen Plastisch chirurg
“De plastische chirurgie vind ik het mooiste vak wat er is. Ik vind behandelingen op maat en aandacht voor patiënten belangrijk.”