Vlekken, troebelingen en/of flitsen behandelen

Het zien van vlekjes of flitsen in uw oog komt vaak voor als u ouder wordt. In Meander Medisch Centrum kijken we samen naar een geschikte behandeling om uw klachten te verminderen.


Terug

Vlekken, troebelingen en/of flitsen behandelen in Meander Medisch Centrum

Als u vlekjes in uw oog of ogen ziet bewegen, kan het zijn dat het glasvocht in uw oog troebel is geworden. Dit noemen we ook wel mouches volantes. Soms ziet u ook flitsen. Dat heet glasvochtloslating. Dit is meestal onschuldig, maar kan ook het begin zijn van een netvliesprobleem.

Daarom is het belangrijk om eerst de oorzaak te onderzoeken. Soms gaan de klachten vanzelf weg en is geen behandeling nodig. Soms kan een laserbehandeling of operatie nodig zijn. Bij Meander kijken we altijd welke behandeling het beste bij u past.

Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar uw onderzoek of operatie? Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. Met heldere informatie in onze folders over de voorbereiding op het onderzoek dat u krijgt. Of op de behandeling of operatie.


Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met de beste medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw behandeling bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond en dus rookvrij ziekenhuis. En weten we dat aandacht en begeleiding van uw naasten ook belangrijk is. Net als oog voor uw persoonlijke situatie. 

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook na uw behandeling bij ons helpen we u graag bij uw herstel. Bijvoorbeeld met leefregels en tips voor thuis. Ook kunt u via de app MijnMeander uw vervolgafspraken beheren en inzien. Bent u weer thuis en maakt u zich zorgen? Bel ons dan gerust.