Operatie nekwervelvernauwing (stenose nek)

Vernauwing van de nekwervel, ook wel cervicale stenose genoemd, ontstaat door slijtage. Stenose kan zorgen voor flink veel pijn in uw nek of armen. Een operatie voorkomt dat uw klachten erger worden.    


Terug

Operatie nekwervelvernauwing (stenose nek) in Meander Medisch Centrum

Tijdens een zogeheten ACDF-operatie verwijdert de neurochirurg de tussenwervelschijf in uw nek. Dat gebeurt via de voorkant van uw hals. Op de open plek plaatst de chirurg een kunststof ring of metalen constructie. De wervels groeien vanzelf weer aan elkaar vast. Het litteken is na een tijdje bijna niet meer te zien.

Het zal na de operatie zo’n 12 weken duren voordat u weer kunt doen wat u voor de operatie ook deed. U krijgt van de fysiotherapeut leefregels mee om uw herstel te bevorderen.


Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar uw operatie? Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. Met heldere informatie in onze folders en de MijnMeander-App. Zo is het belangrijk dat u nuchter bent voor de operatie.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw opname voor uw operatie bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond en dus rookvrij ziekenhuis. En weten we dat lekker eten kan helpen bij een snel herstel.

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook rond en na uw vertrek uit het ziekenhuis helpen we graag bij snel herstel. Bijvoorbeeld met leefregels en tips voor thuis. Bent u thuis en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.