Prostaatoperatie via de plasbuis (TURP)

Als u plasklachten heeft door een vergrote prostaat, is dit vaak goed te behandelen. Een TURP is een prostaatoperatie via de plasbuis. Zo wordt het teveel aan prostaatweefsel verwijderd.

Terug

Prostaatoperatie via de plasbuis (TURP) in Meander Medisch Centrum

Bij een goedaardige vergroting van de prostaat kan uw uroloog besluiten om dit te behandelen met een prostaatoperatie via de plasbuis, ook wel TURP genoemd. Deze operatie gebeurt meestal met plaatselijke verdoving door een ruggenprik. Via de plasbuis haalt de uroloog een ruim stuk prostaatweefsel weg voor onderzoek. Om de blaas te spoelen, krijgt u na de operatie een katheter.

Bij Meander bereiden we u goed voor op de operatie. Zo zijn er na de operatie een aantal leefregels waar u rekening mee moet houden. Het duurt bijvoorbeeld 6-8 weken tot de wond genezen is. In deze periode kunt u nog problemen hebben met plassen. Ook is fietsen de eerste 2 weken af te raden.

Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Komt u binnenkort naar een van onze poliklinieken of afdelingen? Een goede voorbereiding thuis helpt. Want wat moet u allemaal meenemen? En wat betekent nuchter zijn? Meander maakt uw afspraak graag zo makkelijk mogelijk. Met heldere informatie en services als kinderopvang, afspraken via videobellen en eenvoudig uw afspraken zien en wijzigen in MijnMeander.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

Of u nu op bezoek komt of zelf een afspraak, onderzoek of behandeling heeft, in Meander zorgen we graag voor u. Zo hebben we extra zorg voor kwetsbare, oudere patiƫnten. Ook bevorderen we snel herstel tijdens uw opname. Bijvoorbeeld met bewegen en lekker eten. En als naaste kunt u blijven overnachten in het ziekenhuis (rooming-in).

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook rond en na uw vertrek uit het ziekenhuis helpen we u graag bij uw herstel. Bijvoorbeeld via Bureau Nazorg, als u nog niet direct naar huis kunt. Of als u begeleiding bij revalidatie nodig heeft. Bij thuiszorgwinkel Vegro vindt u de juiste hulpmiddelen voor thuis. Bent u thuis en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.