MRI-scan

Met een MRI maken we gebruik van een sterk magnetisch veld en radiogolven om uw organen en weefsels in beeld te brengen.

Terug

MRI-scan in Meander Medisch Centrum

Bij een MRI-scan (Magnetic Resonance Imaging) maken we beelden van uw organen en weefsels met een sterk magneetveld en radiogolven. Het weefsel in het lichaam reageert dan tijdelijk op dit magnetisch veld door een signaal af te geven. Een antenne vangt deze signalen op en de computer zet de signalen om in beelden. De radioloog kan met deze beelden uw spieren en organen onderzoeken.

Voor het onderzoek komt u op een tafel liggen. Daarna schuift de Medische Beeldvormings- en Bestralingsdeskundigen (MBB’er) u in een buisvormige tunnel. De tunnel wordt niet afgesloten. Soms is het noodzakelijk om contrast toe te dienen met een infuus. Het infuus brengen we dan bij u in op de MRI-kamer. Een MRI-scan kunnen wij voor u binnen en buiten kantooruren plannen.

Bekijk de wachttijden voor een MRI-scan.

MRI bij Radiologie

Geluid MRI

De MRI maakt veel geluid. Daarom krijgt u oordopjes in en een hoofdtelefoon op.
Wilt u een indruk krijgen van het soort geluiden dat een MRI maakt?

Luister naar het geluid van een MRI (mp3)
Let op: zet het geluid eerst zacht voor u de link aanklikt.

Folders

Wij hebben meer dan 40 patiëntfolders waarin we uitleggen hoe het MRI-onderzoek voor verschillende organen en lichaamsdelen werkt. Bijvoorbeeld voor de hersenen, knie of nieren. In de rechterkolom vindt u de meest voorkomende. Kijk voor al onze patiëntfolders over de MRI op onze behandelingen en onderzoeken pagina en typ als zoekterm in 'MRI'.

MRI bij kinderen

Een MRI is ook een veel gebruikt onderzoek bij kinderen. Om u hierop voor te bereiden kunt u:

Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar het onderzoek? Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. Met heldere informatie in onze folders. Bijvoorbeeld over het dragen van makkelijk zittende kleding. Draagt u sieraden? Deze kunt u op de dag van de MRI-scan het beste thuislaten. 

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met de beste medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw onderzoek bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond dus rookvrij ziekenhuis. Ook hebben we oog voor uw persoonlijke situatie. Wij stellen u bijvoorbeeld gerust als u de MRI-scan spannend vindt.

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook na uw onderzoek bij ons helpen we u graag bij uw herstel. Bijvoorbeeld met leefregels en tips voor thuis. Sommige uitslagen kunt u zelf inzien via uw persoonlijke omgeving in MijnMeander. Bent u weer thuis na uw afspraak en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.