Mammadiagnostiek

Bij een mammografie maken we röntgenfoto’s van de borsten. Uw borst wordt voor elke foto kort tussen 2 platen samengedrukt. Een mammografie geeft u snel duidelijkheid bij afwijkingen.

Terug

Mammadiagnostiek in Meander Medisch Centrum

Via uw huisarts of na het bevolkingsonderzoek bent u door verwezen naar het ziekenhuis voor verder onderzoek van uw borsten. Het onderzoek begint met een mammografie. Bij een mammografie maken we röntgenfoto’s van uw borsten. Uw borst wordt voor elke foto kort tussen 2 platen samengedrukt.

Bekijk een video over een mammografie op de website van de Borstkanker Vereniging.

De radioloog bekijkt direct deze röntgenfoto’s en beoordeelt of verder onderzoek nodig is. De uitslag van het onderzoek ontvangt u zo snel mogelijk. Soms lukt het al dezelfde dag en anders hoort u de uitslag de volgende werkdag.

In onze folder ‘Mammadiagnostiek’ leest u wat u exact kan verwachten tijdens uw bezoek en de onderzoeken.

In Meander Medisch Centrum werkt de afdeling Radiologie nauw samen met de Mammapoli in het Meander Centrum voor Oncologische Zorg. Als het nodig is, verwijst de radioloog u direct door naar de Mammapoli voor een gesprek met een chirurg-oncoloog of verpleegkundig specialist mammacare.

Uw afspraak
Met de aanvraag van de huisarts kunt u ook zelf een afspraak maken via het telefoonnummer: 033 – 850 4275. Vaak kunt u binnen 2 werkdagen terecht in het ziekenhuis. Het onderzoek vindt plaats in het E-gebouw in het Meander.

Bekijk de wachttijden voor een mammografie.

Mammografie bij Radiologie

Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Zo mag u voor het onderzoek geen bodylotion, crème of talkpoeder op de borsten en geen deodorant in de oksels hebben. Wat moet u allemaal meenemen? En wat betekent nuchter zijn? Meander maakt uw afspraak graag zo makkelijk mogelijk. Met heldere informatie en services als gratis tijdschriften via de Wait-app. 

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met de beste medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw onderzoek bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond en dus rookvrij ziekenhuis. En weten we dat oog voor uw persoonlijke situatie erg belangrijk is.

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook na uw onderzoek bij ons helpen we u graag. Zo kunt u sommige uitslagen zelf inzien via uw persoonlijke omgeving in MijnMeander. Bent u weer thuis na uw afspraak en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.