Elektrische cardioversie

Elektrische cardioversie is een behandeling bij een onregelmatig hartritme (hartritmestoornis). Onder narcose krijgt u een elektrische schok met behulp van een speciaal apparaat, een defibrillator. U merkt hier niets van.

Terug

Elektrische cardioversie in Meander Medisch Centrum

Een afwijkend hartritme kan vervelende klachten geven, zoals duizeligheid, benauwdheid en hartkloppingen. Bij Meander kunt u terecht voor elektrische cardioversie, zodat uw hart weer regelmatig gaat kloppen. Eerst maken we een hartfilmpje (ECG) en brengen we plakkers aan op uw borst. Dan krijgt u een korte narcose, van ongeveer 5 minuten. Zo merkt u niets van de elektrische schok van de defibrillator. De verpleegkundige en de cardioloog blijven tijdens het onderzoek bij u.

Het is belangrijk dat u voor deze behandeling nuchter bent. Zo kunnen we de behandeling veilig uitvoeren.

Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar uw afspraak? Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. Met heldere informatie in onze folders. Zo is het belangrijk dat u nuchter bent en niet zelf naar huis rijdt.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met de beste medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw behandeling bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond dus rookvrij ziekenhuis. En weten we dat aandacht en begeleiding van uw naasten ook belangrijk is tijdens het wachten. Net als oog voor uw persoonlijke situatie.

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook na uw behandeling bij ons helpen we u graag bij uw herstel. Bijvoorbeeld met leefregels en tips voor thuis. Zo mag u de eerste 24 uur na uw behandeling niet autorijden. Bent u weer thuis na uw afspraak en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.