Diverticulitis behandelen

Divertikels zijn kleine uitstulpingen van de darmwand. Als u diverticulitis heeft, zijn 1 of meer uitstulpingen ontstoken. Diverticulitis is goedaardig, maar moet wel op tijd worden behandeld.


Terug

Diverticulitis behandelen in Meander Medisch Centrum

Diverticulitis is een vervelende ontsteking die buikpijn, koorts, en misselijkheid kan geven. Vaak voelt u de buikpijn links. Soms kunnen we diverticulitis tegengaan met antibiotica die de ontsteking remmen. Bij ernstigere vormen kan een darmoperatie nodig zijn. Dit kan vaak via een kijkoperatie (laparoscopie). Door de kleinere littekens herstelt u sneller.

Soms moeten we bij de operatie een stuk van uw darm verwijderen. Heel soms krijgt u hierna tijdelijk een stoma. Als de ontsteking wat rustiger is, kunt u stap voor stap weer gewoon gaan eten. Daar begeleiden wij u natuurlijk bij. Alles over de behandeling van diverticulitis leest u in onze folders.


Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar uw opname? Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. Met heldere informatie in onze folders. Als u een operatie krijgt is het bijvoorbeeld belangrijk dat u van tevoren nuchter bent.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw opname bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond dus rookvrij ziekenhuis. En weten we dat bewegen, en goed eten kan helpen bij een snel herstel. Als naaste kunt u vaak blijven overnachten in het ziekenhuis (rooming-in).


Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook na uw behandeling bij ons helpen we u graag bij uw herstel. Bijvoorbeeld met leefregels en tips voor thuis. Bent u weer thuis na uw afspraak en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.