Cuff ruptuur behandelen

Een cuff ruptuur is een scheur in de pees van de schouderspieren (rotator cuff). Een cuff reptuur komt vaker voor op latere leeftijd. Bij Meander kijken we samen welke behandeling bij u past.

Terug

Cuff ruptuur behandelen in Meander Medisch Centrum

Een cuff ruptuur zorgt vaak voor minder kracht en pijn in uw schouder en arm. Om uw klachten te onderzoeken, krijgt u eerst een echo of MRI. Als een behandeling met pijnstillers en fysiotherapie niet helpen, is een operatie nodig. Er zijn twee soorten operaties: een kijkoperatie (artroscopie) en een open operatie. Bij Meander kijken we samen naar een geschikte behandeling voor u, zodat u snel herstelt.

Bij een kijkoperatie maakt de arts kleine sneetjes rond de schouder. De arts kijkt met een kijkbuisje naar binnen en hecht dan de pees. Bij een open operatie maakt de arts een iets grotere wond om de pees te kunnen hechten. Houdt er rekening mee dat u na de operatie niet zelf naar huis kunt rijden. Voor een goed herstel krijgt u tips en advies mee naar huis.

Digitale voorlichting

Als u in Meander aan uw schouderklachten wordt geholpen, dan ontvangt u een digitale voorlichting. Dit houdt in dat wij u door onder andere video's en 3d-filmpjes goed voorbereiden op uw behandeling. Ook vult u thuis al een digitale vragenlijst in, zodat uw orthopeed op de hoogte is van uw situatie. Voor meer informatie bekijkt u de video over digitale voorlichting in Meander.

Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Komt u binnenkort naar een van onze poliklinieken of afdelingen? Een goede voorbereiding thuis helpt. Want wat moet u allemaal meenemen? En wat betekent nuchter zijn? Meander maakt uw afspraak graag zo makkelijk mogelijk. Met heldere informatie en services als afspraken via videobellen en eenvoudig uw afspraken zien en wijzigen in MijnMeander.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

Of u nu op bezoek komt of zelf een afspraak, onderzoek of behandeling heeft, in Meander zorgen we graag voor u. Zo hebben we extra zorg voor kwetsbare, oudere patiƫnten. Ook bevorderen we snel herstel tijdens uw opname. Bijvoorbeeld met bewegen en lekker eten.

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook rond en na uw vertrek uit het ziekenhuis helpen we u graag bij uw herstel. Bijvoorbeeld via Bureau Nazorg, als u nog niet direct naar huis kunt. Of als u begeleiding bij revalidatie nodig heeft. Bij thuiszorgwinkel Vegro vindt u de juiste hulpmiddelen voor thuis. Bent u thuis en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.