Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Patiënten met dikkedarmkanker in goede handen bij Meander Medisch Centrum

Meander Medisch Centrum voldoet aan de voorwaarden die patiëntenorganisaties stellen aan de kwaliteit van zorg aan patiënten met dikkedarmkanker (colorectaal carcinoom). Het ziekenhuis is daarom met een groen vinkje gemarkeerd in de Patiëntenwijzer dikkedarmkanker. De patiëntenwijzer, uitgebracht in de Darmkankermaand maart, geeft per ziekenhuis inzicht in de kwaliteit van de dikkedarmkankerzorg.

Kwaliteit van zorg

De patiëntenorganisaties stellen een aantal voorwaarden aan de organisatie van de zorg aan mensen met dikkedarmkanker, zoals de samenwerking tussen verschillende afdelingen. In Meander Medisch Centrum werkt een multidisciplinair team, bestaande uit o.a. maag-darm-leverartsen, chirurgen, internist-oncologen, radiologen, pathologen en gespecialiseerde verpleegkundigen samen aan de behandeling van mensen met dikkedarmkanker. Ook de samenwerking tussen Meander Medisch Centrum, huisartsen en thuiszorg en het tijdig en juist informeren van een patiënt zijn belangrijke voorwaarden waaraan het ziekenhuis voldoet. Patiënten hebben in Meander Medisch Centrum ook de mogelijkheid om psychosociale ondersteuning te krijgen indien dat wenselijk is.

Patiëntenwijzer
De bedoeling van de wijzer is dat patiënten een betere keuze kunnen maken naar welk ziekenhuis ze gaan. De patiëntenwijzer is ontwikkeld door diverse patiëntenorganisaties rond darmkanker: Stichting Doorgang, Nederlandse Stomavereniging, Vereniging HNPCC-Lynch, Polyposis Contactgroep en NFK. Ze hebben de informatie ontwikkeld in overleg met beroepsverenigingen van artsen: de Nederlandse Vereniging van Maag-Darm-Leverartsen, de Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie (NVMO), de Nederlandse Vereniging voor Chirurgische Oncologie (NVCO), de Nederlandse Vereniging voor Gastrointestinale Chirurgie (NVGIC) en de Dutch Surgical Colorectal Audit (DSCA). Mediquest heeft de patiëntenwijzer technisch gerealiseerd.

De Patiëntenwijzer is online te bekijken op www.nfk.nl.