Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Aangescherpt Vaatkeurmerk voor Meander Medisch Centrum

Meander Medisch Centrum heeft wederom het Vaatkeurmerk behaald. De Hart&Vaatgroep heeft dit verstrekt omdat het ziekenhuis aan de kwaliteitscriteria van de patiëntenorganisatie voldoet. De criteria voor het keurmerk zijn flink aangescherpt vergeleken met de vorige keer en aangepast aan nieuwe inzichten. Het keurmerk helpt vaatpatiënten een keuze te maken voor een ziekenhuis waar goede vaatzorg wordt aangeboden.

 

De vaatzorg in Meander Medisch Centrum is multidisciplinair opgezet. Een team van specialisten werkt samen aan de best mogelijke behandeling, waarbij onder anderen vaatchirurgen, internisten, radiologen, vaatlaboranten en cardiologen een rol spelen.

 

Om in aanmerking te komen voor het keurmerk moet aan een aantal kwaliteitscriteria worden voldaan. Deze criteria heeft De Hart&Vaatgroep opgesteld in nauwe samenwerking met de beroepsgroepen: vaatchirurgen, interventieradiologen, vasculair internisten en vaatverpleegkundigen. HetVaatkeurmerk 2013 is uitgereikt aan 82 ziekenhuizen die aan de kwaliteitscriteria voldoen. Dit is te zien op www.hartenvaatgroep.nl/kiesuwvaatzorg.

 

Nieuwe criteria
Een van de nieuwe criteria is dat een ziekenhuis begeleide looptraining door een fysiotherapeut moet aanbieden als eerste behandeloptie voor patiënten met etalagebenen. Een andere verandering is de eis dat het in elk ziekenhuis mogelijk moet zijn om afspraak en (niet-invasieve) onderzoeken op één dag te doen; ook moet een ziekenhuis meedoen aan de kwaliteitsvisitatie door de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde; De Hart&Vaatgroep kan de conclusies van die kwaliteitsvisitatie inzien. Verder zien patiënten of een ziekenhuis de spoed-vaatchirurgie goed geregeld heeft: een Vaatkeurmerk-ziekenhuis heeft dagelijks en in de weekenden een endovasculair specialist (=vaatchirurg met endovasculaire aantekening en/of een interventieradioloog) beschikbaar voor acute vaatzorg.