Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Meander Medisch Centrum levert aantoonbaar kwaliteit

Meander Medisch Centrum heeft het kwaliteitskeurmerk van het Nederlands Instituut voor de Accreditatie van Ziekenhuizen (NIAZ) behaald. NIAZ geeft het keurmerk af aan ziekenhuizen die volgens hun eisen een adequate en veilige organisatie zijn.Dit certificaat is dé bevestiging dat patiënten aantoonbaar vertrouwen kunnen hebben in de kwaliteit van de zorg die Meander biedt. Meander is trots op het behalen van dit keurmerk omdat het een onafhankelijk oordeel geeft over de kwaliteit van patiëntenzorg. Het onderstreept de klantwaarden van Meander: klantvriendelijk, deskundig en betrouwbaar.

Voorafgaand aan de certificering heeft Meander laten zien hoe de zorg binnen het ziekenhuis georganiseerd is. Meander werkt voortdurend aan verbetering zodat patiënten de beste zorg krijgen die zij nodig hebben. In medische en verpleegkundige zorg, maar ook in logistiek, service en veiligheid wil Meander voor patiënten ‘gewoon beter’ zijn.

Deelaccreditatie oncologisch zorgproces
Het oncologisch zorgproces van Meander behaalde eind 2010 al, als één van de eerste, de deelaccreditatie van NIAZ. Deze deelaccreditatie bevestigt dat de oncologische zorg van Meander op hoog niveau is. Meander onderscheidt zich hiermee van andere ziekenhuizen

NIAZ
Het NIAZ is opgericht door de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), de Nederlandse Federatie van Universitaire medische centra (NFU), de Orde van Medisch Specialisten (OMS) en de Stichting Proefproject ACcreditatiE (PACE). De stichting vertegenwoordigt een overkoepelende, ziekenhuisbrede norm. Tijdens een auditbezoek wordt gecontroleerd of een ziekenhuis voldoet aan de Noodzakelijke Voorwaarden voor Accreditatie. De missie van het NIAZ is het bevorderen van de kwaliteitsverbetering en de kwaliteitsborging van de organisatie van de zorg in de Nederlandse ziekenhuizen.

Meer informatie over NIAZ vindt u op de website http://www.niaz.nl.