Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Da Vinci operatierobot naar volle tevredenheid in gebruik

De Da Vinci operatierobot is onlangs in het nieuws geweest vanwege problemen met het isolatiemateriaal in de Verenigde Staten. In Nederland zijn geen incidenten met de operatierobot bekend. Meander Medisch Centrum zet de robot met succes in voor complexe operaties aan prostaat, nier, baarmoeder, endeldarm, slokdarm en longen. De patiëntveiligheid tijdens de operatie is van begin tot eind gewaarborgd.

 

Meander is één van de zestien ziekenhuizen in Nederland met een operatierobot. Bij de komst van de operatierobot zijn deskundigen op het gebied van reiniging, desinfectie en sterilisatie van meet af aan betrokken geweest. De operatieteams worden voortdurend geschoold in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van robotchirurgie. Er is speciale aandacht voor het isolatiemateriaal dat gebruikt wordt bij de schaartjes aan de robotarmen. In de periode dat de operatierobot nu in gebruik is, zijn er al honderden patiënten naar volle tevredenheid geopereerd. Voordelen van de robot zijn onder andere minder bloedverlies, een kleinere kans op complicaties, minimale operatiewonden en een sneller herstel.
 
De fabrikant van de Da Vinci-operatierobot heeft in oktober 2013 een controle in Nederland uitgevoerd. Aanleiding waren incidenten in de Verenigde Staten, waarbij patiënten brandwonden zouden hebben opgelopen.

Informatie bijgewerkt: 22 April 2014