Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Patiëntverhaal Joop

“Het zijn toppers, allemaal”

 

Bij Joop van Schaik (70) werd in 2016 slokdarmkanker ontdekt. “Ik zag meteen dat het fout was toen ik op de monitor keek. Daar hoef je geen dokter voor te zijn”, lacht hij. “Mijn slokdarm zag er niet best uit.”

 

“Ik wilde na een heerlijk etentje het laatste stukje vlees wegwerken, maar ik kreeg het niet doorgeslikt”, zo kijkt de geboren en getogen Houtenaar terug op het moment waarop hij besloot dat hij naar de dokter moest gaan. “Daarna? Tja, dan kom je in het circuit, hé. Chemo’s, bestralingen. Op maandag eerst naar Leidsche Rijn voor de chemo en dan naar het UMC voor de bestraling. Ik werd in het UMC geopereerd. Daar is een heel team uit de regio dat zich met die slokdarmoperaties bezighoudt. Wat ze hebben gedaan weet ik niet precies. Volgens mij hebben ze de slokdarm eruitgehaald en van de maag een soort combinatie van slokdarm en maag gemaakt. Het zijn toppers, allemaal, echt waar. Die dokters van de ziekenhuizen bespreken alles met elkaar. Ik vind het fantastisch. Als het echt mis is, word je meteen geholpen. En goed!”

 

Een dikke 8!
Na de behandeling en ook nog de nodige behandelingen aan bijvoorbeeld prostaat en nierstenen, is Joop nog steeds optimistisch. “Het was een intensieve periode. Je leert die mensen in het ziekenhuis goed kennen.  Ik geef ze een dikke 8! De dokters, de mensen bij de chemo en de bestralingen, de verzorging aan het bed. Ze nemen je allemaal serieus. Ik hoop dat ik ze voorlopig even niet meer hoef te zien, maar als dat wel zo is, dan weet ik dat ik in goede handen ben.”