Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Bijzondere openingstijden rond de feestdagen

De bloedafname is op de feestdagen (25, 26 december en 1 januari) gesloten. Dit geldt ook voor de prikposten in de regio. Op 24 december en 31 december is bloedafname mogelijk tot 17.00 uur in het ziekenhuis aan de Maatweg te Amersfoort.

Meander publiceert Kenniskaart Vasculitis

Wat kunnen vasculitispatiënten verwachten als zij bij Meander Medisch Centrum in behandeling zijn? Die informatie is te vinden in de Kenniskaart Vasculitis, een initiatief van zeven patiëntenverenigingen. De Kenniskaart Vasculitis beschrijft op transparante wijze de expertise die er in Meander aanwezig is op het gebied van vasculitis.

Samenwerking trombosediensten van Meander en het Gooi

De Trombosedienst van Meander Medisch Centrum in Amersfoort en de Trombosedienst voor het Gooi in Hilversum gaan intensiever samenwerken met als doel een toekomstbestendig “regionaal antistollingscentrum” te vormen. Daartoe hebben zij op 31 oktober een intentieverklaring ondertekend.

Antibioticaresistentie in De Doktersassistent

Arts-microbioloog Patricia Buijtels gaat in een interview in De Doktersassistent in op de strijd tegen antibioticaresistentie. "Met een goede weerstand kan het lichaam een bacteriële infectie vaak uitstekend de baas."

Vitamine D in De Doktersassistent

Ayse Demir, klinisch chemicus in Meander Medisch Centrum, gaat in op het belang van vitamine D in een interview in het blad De Doktersassistent van juli 2015.