Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Behandeling van overmatig zweten (hyperhidrosis)

Overmatig zweten is een zeer veel voorkomend en vervelend probleem. Vooral okselzweten wordt gezien als zeer hinderlijk. Voor de juiste behandeling kunt u terecht op de polikliniek Dermatologie van Meander Medisch Centrum.

 

Als lokale behandeling onvoldoende effect geeft kan een botulinetoxine behandeling of een behandeling met een MiraDry apparaat worden overwogen. Om deze behandeling te kunnen bieden werken de dermatologen van Meander nauw samen met DRY-Nederland.

 

In het programma Nieuwsweekend op NPO Radio1 vertelt dermatoloog Noor van Oosten van Meander Medisch Centrum meer over de behandelmogelijkheden. Bekijk de uitzending van Nieuwsweekend op NPO Radio1 over zweet.

 

De botulinetoxine behandeling in Meander Medisch Centrum

Lees meer over de botulinetoxine behandeling in de folder: Botox, behandeling bij overmatig zweten.


De MiraDry behandeling in Meander Medisch Centrum

Bij de MiraDry wordt op een veilige manier de huidlaag waarin de zweetklieren zich in de oksel bevinden verhit. Dit gebeurt door middel van magnetronstraling en tegelijkertijd het koelen van de huid. Door deze verhitting zullen de zweetklieren kapot gaan. Zij kunnen niet herstellen, waardoor een definitieve vermindering van het zweten wordt verkregen. Tussen 80 en 90% van de patiënten is tevreden met deze behandeling.

 

 

Hoe verloopt de MiraDry behandeling?

U meldt zich op de polikliniek Dermatologie van Meander Medisch Centrum waar de behandeling plaats vindt. In eerste instantie wordt in het gebied onder de oksels uw zweet opgemeten. Hierna wordt een patroon geplakt met tijdelijk inkt, dat dient als leidraad voor de verdere behandeling. Nadat het patroon is geplakt, wordt de huid verdoofd. Vervolgens wordt volgens het patroon d.m.v. een handstuk / stempel dat in de magnetron is ingebouwd de hele huid onder de oksel behandeld. Als het handstuk onder de oksel wordt geplaatst, kunt u voelen dat er wordt gezogen. Dit is om een beter contact te krijgen tussen de koelplaat in het handstuk en uw huid. Na de behandeling worden de oksels schoon gemaakt en gaat u naar huis met coldpacks die u kunt gebruiken voor nakoeling. De totale tijdsduur van de behandeling is ongeveer vijf kwartier tot anderhalf uur. In principe is het mogelijk om alleen te komen.

 

 

Intake MiraDry

De intake Is telefonisch. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

 

Behandelkosten MiraDry behandeling

Een eerste behandelsessie kost € 1500,-. Een tweede behandelsessie indien nodig, € 1000,-.
De behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Bij aanvullende vragen of wens tot aanvullende informatie kunt u kijken op www.DRY-nederland.nl.
Voor het aanvragen van een intake of maken van een afspraak kunt u hier ook terecht.