Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Scopische methode (kijkoperatie)

Voor deze operatie gaat u onder narcose (algehele verdoving). De chirurg maakt enkele kleine sneetjes in de buik. De buik wordt gevuld met koolzuurgas (kooldioxide). Dit gas kan het middenrif enigzins prikkelen, waardoor u ná de operatie nog gedurende enkele dagen een gevoelige schouder kunt hebben. Dit gevoel verdwijnt vanzelf en u hoeft zich daar geen zorgen over te maken.

Bij de navel brengt de chirurg een laparoscoop in de buikholte. Een laparoscoop is een rechte pijp met een lichtbron en een kleine videocamera. De chirurg kan de buikholte en de organen zien op een beeldscherm. Door de andere sneetjes worden de instrumenten in de buik gebracht om de galblaas te pakken en te verwijderen. Deze methode passen wij bij voorkeur bij u toe. Blijkt het toch onmogelijk de galblaas zo te verwijderen, dan wordt overgegaan op de klassieke methode.

Na een scopische galblaasverwijdering kunt u meestal de dag ná de operatie weer naar huis.

Een behandeling bij Meander Medisch Centrum biedt een aantal voordelen:

  • Alle vooronderzoeken op de poli (met uitzondering van de echografie) worden op één dag gepland

  • De behandelend arts op de poli zal u ook opereren

  • Het tijdstip van de operatie kunt u plannen in overleg met de afdeling Opname


Afspraak maken?
Heeft u een verwijzing van de huisarts en wilt u vandaag nog weten wanneer u terecht kunt op de polikliniek voor uw galblaas?

Uw gegevens
Vul hieronder uw gegevens in. Een medewerker van de polikliniek Chirurgie neemt op werkdagen binnen 24 uur contact met u op voor het maken van een afspraak. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en alleen gebruikt voor deze aanvraag.