Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Opleiders MBO Apothekersassistent te gast in Meander

Op de ‘Dag van de Apothekersassistente’, 23 september, lopen voor de eerste keer in drie regio’s in het land, alle docenten van de MBO opleidingen voor Apothekersassistent een dag mee op de stageadressen in hun regio, onder andere in Meander Medisch Centrum.

 

 ‘Leuk en nuttig om op deze manier  te zien wat onze stagiaires allemaal doen en meemaken’, zegt  Willeke Kok,  één van de docenten van de opleiding tot apothekersassistenten van MBO Amersfoort.

 

Pilot meelopen op stageadressen

Elsbeth Nagtegaal, ziekenhuisapotheker in Meander Medisch Centrum is enthousiast:  ‘’We doen graag mee aan deze pilot! Alle docenten van MBO Amersfoort zijn te gast in de ziekenhuisapotheek en de transmurale apotheek van Meander. Door mee te lopen bij alle deelprocessen krijgen ze een goed beeld van onze werkwijze.

 

Ook Yvonne Groot , teamleider School voor Gezondheidszorg MBO Amersfoort is blij met de pilot: ‘’Het is leuk én bovendien nuttig omdat de opleiding landelijk wordt gemoderniseerd.  We kunnen nu hier zelf de veranderde werkprocessen op het gebied van bereidingen van geneesmiddelen en toepassing van nieuwe logistieke systemen.”

 

Beide dames zijn lid van de opleidingscommissie van de KNMP, de beroepsgroep van apothekers. Als de pilot in Amersfoort goed bevalt  zal de ‘Dag van de Apothekersassistente’ jaarlijks worden gebruikt om landelijk alle docenten uit te nodigen in alle stage verlenende apotheken in Nederland.

Informatie bijgewerkt: 23 September 2014