Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Wetenschapsdag in Meander: leerzaam voor jong én oud

Op zaterdag 5 oktober opent Meander Medisch Centrum haar deuren voor jong en oud tijdens het Nationale Weekend van de Wetenschap. Als topklinisch ziekenhuis geeft Meander voor de eerste keer een leerzaam kijkje achter de schermen van wetenschappelijk onderzoek in het ziekenhuis.

 

Pieternel Pasker, adviseur onderzoek in Meander: “Patiënten staan er vaak niet bij stil, maar naast alle zorg die wij als ziekenhuis leveren, wordt er ook veel onderzoek gedaan. Dit gebeurt bijvoorbeeld door behandelingen te testen en patiëntgegevens te analyseren. Onderzoek is belangrijk om de beste vorm van de zorg te kunnen blijven bieden. Met de Wetenschapsdag laten we zien dat er nog veel meer schuilt achter de normale werkzaamheden binnen het ziekenhuis. Deze dag is een leuke manier om publiek te informeren over de research in Meander.”

 


Parcours met infuuspaal
Iedereen die geïnteresseerd is in wetenschap en nieuwsgierig is naar medisch onderzoek, is welkom op de Wetenschapsdag. Naast een informatiemarkt, mini-colleges en rondleidingen zijn er ook vele doe-activiteiten, zoals een parcours met infuuspaal, een leerzame quiz en het spel ‘Zoek de verschillen’ op röntgenfoto’s. Ook kunnen bezoekers zelf deelnemen aan een onderzoek waarin wordt gekeken welke invloeden licht, geluid en natuur kunnen hebben op het menselijk lichaam. De Wetenschapsdag is op 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur in Meander aan de Maatweg 3 in Amersfoort. Toegang is gratis.


Weekend van de Wetenschap
Het Nationale Weekend van de Wetenschap is een jaarlijks evenement waarbij organisaties op een toegankelijke manier inzicht geven in hun wereld van wetenschap en technologie. Het is voor Meander niet alleen de eerste keer, Meander is ook het enige niet-academische ziekenhuis dat deelneemt aan dit evenement.


De Wetenschapsdag is onderdeel van de viering van het eerste lustrum van Meander aan de Maatweg. Eerder organiseerde het ziekenhuis al een Banenmarkt en Open dag. Later dit jaar zal een XL-Kerstdiner plaatsvinden, waarbij mensen uit Amersfoort en omgeving gezellig kunnen aanschuiven.
Kijk voor meer informatie op www.meandermc.nl/wetenschapsdag  

 

 


 

Informatie bijgewerkt: 13 September 2019