Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Wensen doen voor patiënten in Meander

Wie iets wil doen voor iemand die ziek is, kan een wenslichtje ophangen in de grote kerstboom in Meander Medisch Centrum. De boom staat vanaf 12 december in de Laan van het ziekenhuis aan de Maatweg. Voorgaande jaren was deze actie van de Vrienden van Meander een groot succes. Jong en oud maakten gebruik van deze laagdrempelige manier om een mooie wens over te brengen aan een dierbare en tegelijk een goed doel te steunen.

 

 

Iedereen kan op een kaart een wens schrijven voor iemand die ziek is of om een andere reden een mooie wens verdient. Alle kaarten komen in de kerstboom bij een lichtje te hangen. Meedoen kost € 3 per wens en kan ook vanuit huis op www.wenslichtje.nl.

 

Dementievriendelijke afdeling

De wenslichtjesactie is een initiatief van de stichting Vrienden Meander Medisch Centrum die hiermee geld inzamelt voor drie nieuwe projecten: een kindvriendelijke OK, meer sfeer op de IC en een dementievriendelijke aankleding van de afdeling Geriatrie. Op deze afdeling verblijven oude, kwetsbare mensen, vaak met dementie. Geriater Marloes Romijn: “Juist deze mensen willen we helpen met het behouden van hun zelfstandigheid en met het tegengaan van functieverlies. De aankleding en indeling van de afdeling kan daarbij helpen. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat mensen minder slaapstoornissen hebben als er voldoende daglicht is. En dat een goed contrast tussen licht en donker helpt om de weg te vinden. Ook kleurgebruik is van belang voor de ruimtelijke oriëntatie. We hebben nu een plan gemaakt om de afdeling met diverse hulpmiddelen en aanpassingen echt dementievriendelijk te maken.”

 

Een deel van de opbrengst van de wenslichtjesactie is bestemd voor dit doel. Alle projecten dragen bij aan een prettiger verblijf in het ziekenhuis. Van 12 tot en met 15 december worden de wenslichtjes verkocht vanuit de kraam bij de kerstboom en de hele maand december op www.wenslichtje.nl

Informatie bijgewerkt: 23 November 2016