Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

WCN Research Team Award voor cardiologen en onderzoekers Meander

Tijdens het jaarlijkse congres van de Werkgroep Cardiologische centra Nederland (WCN) zijn eind 2019 cardiologen en het research team Cardiologie van Meander onderscheiden met de Research Team Award. Deze award is voor beste research afdeling van Nederlandse cardiologie afdelingen.

 

Petra Bunschoten (2de van rechts op de foto) ontving daarnaast ook de individuele prijs voor beste research professional.  Bas Hamer, cardioloog Meander (links op de foto): “Participeren in grote multinationale onderzoeken zorgt ervoor dat je vooraan loopt als het gaat om nieuwe ontwikkelingen met name op farmacologisch gebied. De richtlijnen in ons vak worden aan de hand van dit soort onderzoeken geschreven. Het is een fantastische manier om bij te blijven in je vak en je weet als een van de eersten wat er zo al aan gaat komen. We zijn heel trots en dankbaar dat onze bijdragen aan onderzoek zijn beloond met deze twee prijzen. Het motiveert ons enorm om door te gaan met dit belangrijke onderdeel van ons werk.”

 

Volgens de jury scoorde het winnende research team tienen als het gaat om hun bijdrage in de aantallen inclusies voor de WCN en hun altijd tijdige en onderbouwde respons op uitvragen. Ook scoort het team hoog op de aanwezigheid en betrokkenheid bij de WCN. De jury vindt ook dat het team van Meander compact is, goed op elkaar is ingespeeld en met een heel goede focus. Cardiologen en research team werken schouder aan schouder om de zorg voor onze patiënten te combineren met leveren van goede data voor onderzoek.

 

De WCN is een grote, onafhankelijke, landelijke netwerkorganisatie op het gebied van cardiovasculair onderzoek. Er zijn 53 aangesloten afdelingen cardiologie van ziekenhuizen verdeeld over 58 locaties in Nederland.

 

Informatie bijgewerkt: 17 January 2020