Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Sterren stralen in Meander Medisch Centrum

Wie zieke kinderen wil helpen, kan nu op www.wenslichtje.nl een wens kopen en vanaf 8 december bij de grote kerstboom in Meander Medisch Centrum in Amersfoort. De opbrengst gaat naar het nieuwe project van de Vrienden van Meander: het kindvriendelijk maken van de operatieafdeling.

 

De kindvriendelijke aankleding van de operatieafdeling is een project waarbij kinderen die geopereerd worden op hun gemak worden gesteld door digitale animaties, een sfeervolle aankleding en een kindvriendelijke routing en wachtkamer. Daarvoor kan het publiek en medewerkers voor 3 euro een sterkaart kopen die in de kerstboom bij een lichtje kan worden gehangen. Vorig jaar heeft deze succesvolle actie 386 wensen opgeleverd die ter inspiratie dienden voor mensen die langs de boom liepen. Met het geld uit die actie zijn inmiddels projecten uitgevoerd zoals het inspiratiepad en een huiskamer op de afdeling geriatrie. De Vrienden van Meander kijken of de meest bijzondere wens kan worden uitgevoerd. Een selectie van alle goede wensen wordt aangeboden aan patiënten die met kerst in het ziekenhuis liggen.

 

Kerstfoto maken

Van 8 t/m 10 december is dagelijks van 12.00 tot 12.30 uur een fotograaf aanwezig om foto’s te maken van bezoekers bij een grote sterlijst. Een vrijwillige bijdrage voor het goede doel is welkom. De medewerkers van de kinderafdeling van Meander Moeder Kind gingen als eersten op de foto. Zij zorgen dagelijks voor kinderen die voor een operatie worden opgenomen in Meander. “Een kind moet zich in het ziekenhuis gewoon kind kunnen voelen. We bereiden hen zo goed mogelijk voor op een operatie, maar het blijft spannend. Daarom staan we 100% achter de wenslichtjes-actie”, aldus kinderverpleegkundigen Else en Ingrid.

 

 

 

Informatie bijgewerkt: 4 December 2015