Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Publieksavond hardlopen en gezondheid 25 april VOLGEBOEKT

Op 25 april is er in Meander Medisch Centrum een publieksavond ‘Hardlopen en gezondheid’. Deze avond is niet alleen interessant voor hardlopers, maar ook voor iedereen die interesse heeft in gezondheid en bewegen. Meander is sponsor van de Halve Marathon en hecht veel waarde aan het bevorderen van een gezonde leefstijl, waar sport en beweging deel van uitmaakt.

 

 

Wat elke hardloper wil weten

Met deze avond spijkeren we je kennis bij over diverse medische kanten van het hardlopen. Bijvoorbeeld: Is hardlopen nou wel of niet slecht voor je gewrichten? Verslijten knieën sneller door hardlopen? Hoe gezond is hardlopen, verlengt het je levensduur? Kunnen mensen met een chronische ziekte, zoals diabetes, veilig hardlopen? Hijgen of kortademigheid: hoort dat erbij als je je conditie aan het opbouwen bent, of zijn dit signalen van longklachten? Kun je hardlopen als je verkouden bent? Hoe kun je zo ademhalen, dat je geen last krijgt van duizeligheid? Hardlopen heeft ook een mentale kant. Je traint niet alleen je lichaam, maar ook je geest. In hoeverre helpt sporten om depressies tegen te gaan?

 

Informatie

De avond begint om 19.00 uur met koffie en thee. Ook is er een informatiemarkt die je kunt bezoeken.

Van 19.30 tot 21.30 uur is er een programma met lezingen en vragensessies met medisch specialisten van het ziekenhuis en andere deskundigen. Na afloop is er gelegenheid om na te praten met een drankje erbij.

 

Locatie: Maatweg 3, 3813 TZ Amersfoort. Zie www.meandermc.nl/route

Aanmelden is niet meer mogelijk.

 

Opzij voor de Galerij

De Vrienden van Meander zetten zich in de aanloop naar de Marathon Amersfoort in voor een nieuw project: aankleding van de galerij. Ook jij kunt meedoen. Kijk snel op www.vriendenvanmeander.nl/marathon. En sponsor bijvoorbeeld een van de estafetteteams voor dit goede doel: een prettige, gezellige omgeving voor mensen die zitten te wachten voor hun onderzoek bij Radiologie & Nucleaire geneeskunde. 

 

Meander en de Marathon

Ook in voorgaande jaren was Meander Medisch Centrum van de partij tijdens de Marathon Amersfoort. In 2015 met een dokter en zuster met wie je op de foto kon, en zuster Fien die het startschot loste met het kanon. Ook dit jaar doen we weer mee als sponsor van de Meander Halve Marathon. Het parcours loopt achter het ziekenhuis, over de dijk langs de Eem. Rond de honderd medewerkers van Meander komen in beweging en doen op 5 juni 2016 mee aan één van de afstanden. Onder hen zijn ook vier estafetteteams. 

 

Bekijk de foto's van de foto-actie 2015 (foto's: Richard Urbach)

 

Informatie bijgewerkt: 18 April 2016