Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Opnieuw HKZ Kwaliteitskeurmerk voor Niercentrum Midden-Nederland

De dialysecentra van het Niercentrum Midden-Nederland voldoen aan de nieuwe normen voor goede en veilige patiëntenzorg die het keurmerk van de HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) vereist. Het HKZ-certificaat is daarom verlengd met drie jaar.

 

Het Niercentrum Midden-Nederland biedt alle vormen van nierfunctievervangende therapie aan, zoals hemodialyse en peritoneaal dialyse. De patiënt heeft zoveel mogelijk keuze wanneer en waar de behandeling plaatsvindt, zoals bijvoorbeeld bij thuisdialyse. Ook zijn er innovatieve ontwikkelingen waarbij de patiënt zoveel mogelijk de regie krijgt in zijn eigen behandelproces.

 

In het Niercentrum Midden-Nederland bundelen Meander Medisch Centrum en ziekenhuis St Jansdal de zorg voor patiënten met een nierziekte in de regio Midden-Nederland. Het Niercentrum heeft dialyselocaties in Amersfoort en Harderwijk.

 

Om de kwaliteit van dialysecentra te borgen, heeft HKZ normen opgesteld waaraan een dialysecentrum moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan de keuzemogelijkheden die een patiënt heeft voor zijn behandeling en de aanwezigheid van voldoende en gekwalificeerd personeel. Ook een belangrijke eis van HKZ is dat dialysecentra preventief te werk gaan op het gebied van patiëntveiligheid.


Een organisatie met het HKZ-keurmerk heeft intern de zaken goed op orde, stelt de klant centraal en werkt voortdurend aan het verbeteren van de kwaliteit van de zorg- en dienstverlening.

 

Informatie bijgewerkt: 28 May 2018