Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Online afspraken beheren en behandelinformatie in vernieuwde Mijn Meander app

De Mijn Meander app van Meander Medisch Centrum is vernieuwd. Met de app kan de patiënt onder meer zijn polikliniekafspraken beheren, berichten uitwisselen met zijn zorgverlener en op het juiste moment in zijn behandelproces de juiste informatie ontvangen. Meander wil hiermee bijdragen aan een betere toegankelijkheid van de zorg en een positieve ziekenhuiservaring van patiënten.

 

Nieuwe technologieën maken dat patiënten meer zelf kunnen én willen regelen. De stappen die de patiënt doormaakt in zijn behandeling wil Meander Medisch Centrum digitaal op een eenvoudige en prettige wijze ondersteunen. Daarom is de Mijn Meander app ontwikkeld. De app geeft patiënten op hun mobiele telefoon of tablet toegang tot het patiëntenportaal Mijn Meander. Zo hebben zij altijd en overal makkelijk en veilig toegang tot hun persoonlijke gegevens.

 

 

Berichten uitwisselen met zorgverlener

Via de app kan de patiënt zijn persoonsgegevens en afspraken op de polikliniek inzien en in een aantal gevallen wijzigen en annuleren. Daarnaast krijgt de patiënt informatie op het juiste moment, afgestemd op zijn aandoening en de fase van voorbereiding of behandeling. Deze behandelinformatie is als eerste beschikbaar voor mensen die behandeld worden voor de handaandoening carpaal tunnel syndroom. In de loop van dit jaar komt ook behandelinformatie over een nieuwe heup en knie in de app te staan. Een andere innovatie in de Mijn Meander app is de mogelijkheid om berichten uit te wisselen met een zorgverlener. Een aantal artsen start hiermee als pilot, in afstemming met de patiënt. Naast deze technologische innovaties blijft altijd het persoonlijk contact met de arts overeind als basis van goede zorg.

 

Digital healing environment

Meander Medisch Centrum is een modern ziekenhuis met een 'healing environment', een gezonde omgeving voor herstel, met focus op gezond worden en gezond blijven. Meander zal het aanbod aan digitale diensten voor patiënten in de komende jaren steeds verder uitbreiden onder de noemer 'digital healing environment'. Zo kunnen patiënten straks via de app zelf online een afspraak maken. Alle communicatie die via de app plaatsvindt, wordt toegankelijk gemaakt in het elektronisch patiëntendossier zodat patiënt en zorgverleners precies kunnen zien wat er is besproken. Ook krijgt de patiënt op termijn via de app toegang tot zijn eigen elektronisch patiëntendossier en kan dan onder andere uitslagen raadplegen.

 

Om de app veilig en volgens privacyregels te kunnen gebruiken loggen gebruikers in met hun DigiD met SMS-functie. De app is gratis te downloaden via de Google Play en App Store. Meer informatie is te vinden op: www.meandermc.nl/portaal.

 

Informatie bijgewerkt: 29 September 2016