Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Oefenmodellen voor arts-assistenten Meander

Arts-assistenten die in Meander in opleiding zijn tot maag-darm-leverarts, oefenen sinds kort met oefenmodellen voor darm- en maagonderzoek. Het is minder belastend voor de patiënt als de arts de situatie herkent en daar al mee geoefend heeft. Pas als een arts-assistent zijn scopievaardigheidsbewijs heeft, mag hij scopiën (kijkonderzoek) doen bij patiënten.

 

De simulatiemodellen zijn aangeschaft in afstemming met de Meander Academie en zijn een waardevolle toevoeging aan het bestaande skillslab. “Het skillslab past heel goed binnen onze topklinische activiteiten die de kwaliteit van opleiden en patiëntenzorg op alle fronten verder verbeteren. Wij willen de beste arts-assistenten opleiden”, aldus maag-darm-leverarts Menno Brink. “De moderne opleiding is op maat gesneden, waarbij steeds wordt gekeken naar de fase waarin de arts-assistent qua opleiding verkeert. Alles wordt toegespitst op diens leerdoelen. We streven in alle opzichten naar kwaliteit. ” Ook de arts-assistenten van UMC Utrecht en Antonius zullen gebruik maken van de simulatiemodellen in Meander.

 

Bij een coloscopie onderzoekt een maag-darm-leverarts met behulp van een endoscoop de binnenkant van de darm. Meander Medisch Centrum voert onder meer darmonderzoeken uit voor het bevolkingsonderzoek naar darmkanker.

 

Arts-assistenten die in Meander de opleiding tot maag-darm-leverarts volgen, oefenen met oefenmodellen voor darm- en maagonderzoek. In het midden MDL-artsen Menno Brink en Thijs Schwartz.

 

Informatie bijgewerkt: 28 September 2015