Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

'Natuurlijke' keizersnede mogelijk in Meander

Vrouwen die via een keizersnede bevallen in Meander Medisch Centrum, kunnen, als de omstandigheden dat toelaten, direct na de geboorte hun baby tegen zich aan houden. Het huid-op-huid contact is belangrijk voor de start van het kind.

 

Bij een ‘natuurlijke’ keizersnede wordt de natuurlijke bevalling zo veel mogelijk nagebootst. De moeder en haar partner kijken door een transparant gedeelte van het afdeklaken mee hoe de baby uit de buik wordt geboren. Na een korte controle wordt de baby, huid-op-huid, op de borst van de moeder gelegd. Daar blijft het kindje zo lang mogelijk liggen, wat voor beiden de meest prettige situatie is. Dat kan zelfs ook  tijdens de afronding van de operatie. 

 


Gynaecoloog / perinatoloog dr. Inge Evers: “Voor moeder en kind is dit het eerste huid-op-huid contact. Een bijzondere ervaring, die de hechting tussen moeder en kind bevordert. Ook brengt dit contact de borstvoeding op gang. Beide zijn belangrijk voor een goede start voor het kind.” 

Gezinsgerichte zorg 
Op de afdeling Meander Moeder Kind blijft het jonge gezin altijd bij elkaar, zowel tijdens als na de keizersnede. Op de éénpersoonskamer blijft de baby bij de moeder, ook als een couveuse nodig is of als er sprake is van een meerling. Ook de partner kan altijd blijven slapen. 

Informatie bijgewerkt: 26 April 2016