Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Mondkapje verplicht voor ziekenbezoek opgenomen patient

Gaat u op ziekenbezoek bij een opgenomen patiënt? Met ingang van 24 juli is het voor mensen van 13 jaar en ouder verplicht om een niet-medisch mondkapje te dragen tijdens een bezoek aan een opgenomen patiënt.

 

Het mondkapje is verplicht om te dragen vanaf de toegangsdeur van de verpleegafdelingen en moet gedurende het hele bezoek aan een opgenomen patiënt worden gedragen. Eten en drinken is tijdens uw bezoek aan uw naaste om die reden niet toegestaan.

 

Meander heeft deze extra maatregel ingevoerd, omdat we mensen die op bezoek komen bij een opgenomen patiënt niet meer actief vragen naar klachten. Bij klachten die passen bij het coronavirus, blijft de regel: blijf thuis en laat u testen. Ook blijft het noodzakelijk om 1,5 meter afstand te houden. 

 

 

  • U kunt zelf een mondkapje meenemen of dit kopen in Meander bij de apotheek in de Oranjerie (ook ’s avonds en in het weekend open) of bij de AKO in de Laan (open maandag t/m vrijdag tot 17.00 uur).
  • Bezoekregels en bezoektijden
  • Veelgestelde vragen

 

 

Het mondkapje is niet verplicht voor mensen die een afspraak hebben op de polikliniek of bij een onderzoeksafdeling in Meander. Lees meer over uw afspraak in het ziekenhuis en de voorzorgsmaatregelen in Meander op onze coronapagina.  

 

 

 

 

 

 

Informatie bijgewerkt: 24 July 2020