Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Meander versoepelt coronamaatregelen vanaf 26 juni

Meander Medisch Centrum zal naar aanleiding van de persconferentie van vrijdag 18 juni jl. een aantal coronamaatregelen versoepelen. Deze versoepelingen gaan in vanaf zaterdag 26 juni. Zo vervalt de mondkapjesplicht en worden de regels rondom bezoekers en begeleiders verruimd.

 

Mondkapjesplicht vervalt

De mondkapjesplicht voor patiënten, bezoekers, begeleiders en medewerkers vervalt. Uitzondering hierop zijn de plekken waar het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden. Dit geldt bijvoorbeeld voor volle liften of wachtkamers, maar ook bij lichamelijk onderzoek en bloedprikken. Daarom adviseert Meander patiënten, bezoekers en begeleiders om altijd een mondkapje mee te nemen, voor het geval afstand houden niet mogelijk is. 

 

Bezoekers

Patiënten die opgenomen zijn mogen vanaf zaterdag 26 juni meer bezoekers ontvangen. Per bezoekmoment mogen patiënten twee bezoekers ontvangen. Voor een aantal afdelingen, zoals Moeder Kind, de CCU, dagbehandeling (A1 en C7) en de Intensive Care, gelden afwijkende regels. De meest actuele bezoektijden en –regels staan op de website.

 

Begeleiders

Patiënten die een bezoek aan de poliklinieken van Meander brengen, mogen vanaf 26 juni weer één begeleider meenemen.

 

Basisregels

De basisregels blijven gelden: Houd 1,5 meter afstand van anderen, was regelmatig de handen en hoest en nies in uw elleboog.

Informatie bijgewerkt: 28 June 2021