Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Meander schenkt dialysemachines aan ziekenhuis Suriname

Niercentrum Midden Nederland krijgt nieuwe dialysemachines. De eerste machines op locatie St Jansdal zijn afgelopen week vervangen. De komende maanden worden de apparaten in Meander Medisch Centrum in Amersfoort vernieuwd. De 40 oude dialysemachines worden door Meander geschonken aan RCR Health Centre, een medisch centrum in Paramaribo, Suriname. Directeur Redjinder P. Thakoersingh heeft vandaag de eerste elf machines in ontvangst genomen. Naast de dialyseapparaten schenkt Meander nog elf dialysestoelen aan het Surinaamse ziekenhuis.

 

Dialysezorg in Suriname

Dialyse in Suriname is een zeer kostbaar onderdeel van de gezondheidszorg. Het land kent een explosief groeiend aantal nierpatiënten. De vraag naar dialyse is daardoor erg groot terwijl het aantal plaatsen gering is en de kosten hoog zijn. Daardoor is het bijna onmogelijk om kwalitatief goede dialyse aan te bieden. RCR Health Centre heeft op dit moment zes dialyseplaatsen maar zou graag uitbreiden naar ruim 20 dialyseplaatsen. De apparaten uit Meander zijn dan ook meer dan welkom en bespaart ze hoge investeringskosten. Redjinder P. Thakoersingh : “Als directeur van het medisch centrum (RCR Healthcentre ) in Suriname maar ook namens de dialysepatiënten aldaar, willen wij Meander, en met name de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt, enorm bedanken voor het schenken van deze dialysemachines. Er is een groot tekort aan dialyseplaatsen in Suriname en mede hierdoor kunnen we weer vele mensen daar helpen. Hartelijk dank namens de dialysepatiënten in Suriname!”

 

Directeur Thakoersingh (tweede van links) van het RCR Health Centre in Paramaribo, neemt de dialysemachines van Niercentrum Midden Nederland in ontvangst.

Informatie bijgewerkt: 25 March 2021