Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Ludieke hardloopschoenendag in Meander Medisch Centrum

Op 10 oktober organiseerde Meander Medisch Centrum een Hardloopschoenendag op de Dag van de Duurzaamheid. Het resultaat: twee karren vol met oude schoenen, tientallen donaties, nieuwe aanmeldingen voor de Dokters & Zusters Loop en en veel enthousiaste reacties zowel bij publiek als bij medewerkers, die deze dag op hardloopschoenen liepen.

 

 

 

 

 

Medewerkers van Meander Medisch Centrum kwamen op de Dag van de Duurzaamheid op hardloopschoenen naar het ziekenhuis.

 

 


Met de Hardloopschoenendag wilde Meander aandacht geven aan het duurzame karakter van het nieuwe ziekenhuis aan de Maatweg in Amersfoort, waar de locaties Elisabeth en Lichtenberg op 23 december naartoe verhuizen. Bij de ingangen van de locaties in Baarn en Amersfoort kon men oude hardloopschoenen deponeren in een bak. Die worden gerecycled en de opbrengst gaat naar een goed doel in Afrika. Medewerkers werden opgeroepen de auto een dag te laten staan.

De actie vestigde tevens de aandacht op de Dokters & Zusters Loop op 9 november. Die dag lopen zo’n duizend lopers van de oude locaties naar het nieuwe gebouw. Deze sponsorloop heeft als doel extra voorzieningen in het nieuwe ziekenhuis mogelijk te maken: de revalidatietuin, het oncologisch centrum en bedbanken voor familie. Omdat deze voorzieningen buiten het bouwbudget vallen maar wel heel belangrijk zijn voor het welzijn van patiëntem en bezoekers, wordt via www.ikloopmee.nl geld ingezameld. Alle donaties en sponsorgelden op de Hardloopschoenendag komen voor 100% ten goede aan deze ‘fitte en duurzame’ sponsorprojecten.

“Ik denk dat onze patiënten gebaat zijn bij een duurzaam ziekenhuis en gezonde zorgverleners. Ik heb vandaag ook mijn hardloopschoenen aangedaan om daar extra aandacht aan te geven”, aldus Frank de Reij, voorzitter Raad van Bestuur van  Meander Medisch Centrum.

Datum: 11 oktober 2013

Informatie bijgewerkt: 6 January 2014