Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

LUCE geplaatst voor ziekenhuis

Op zaterdag 20 mei is het beeld LUCE op zijn plaats voor het ziekenhuis gezet. Het is met ‘groot transport’ uit België gekomen, vanuit het atelier van beeldend kunstenaar Nick Ervinck in Lichtenvoorde. Deze internationaal vermaarde kunstenaar staat bekend om zijn grote gele sculpturen.

 

 

Het zes meter hoge gele beeld voor de ingang van Meander Medisch Centrum wordt een nieuw ‘landmark’ en herkenningspunt in Amersfoort.

 

Het kunstwerk  is gekozen en gefinancierd door bewoners en bedrijven uit de brede regio van Amersfoort. Door plaatsing bij de ingang van Meander gaat het kunstwerk deel uitmaken van de openbare ruimte in Amersfoort. Daarmee wordt LUCE van iedereen: bewoners uit de regio, patiënten, medewerkers en van bedrijven en particulieren die hebben bijgedragen aan LUCE. De fondsenwerving is opgezet door Stichting Vrienden van Meander. De plaatsing van LUCE is een belangrijke mijlpaal in het vijfjarig bestaan van de Vrienden van Meander.

 

Op dinsdag 6 juni wordt het kunstwerk LUCE op feestelijke wijze onthuld. Belangstellenden zijn van harte welkom om de feestelijke onthulling mee te maken, waar onder meer dansgroep Unbreakable (A-dance) optreedt.
Wie de feestelijke onthulling van LUCE wil meebeleven, kan zich uiterlijk 29 mei aanmelden. Er is muziek van DJ Lubbertus van Via AV en daarnaast zijn er enkele korte toespraken, onder meer van burgemeester Bolsius. Aan het publiek wordt gevraagd om zich in iets geels te kleden of iets geels mee te nemen. De onthulling is vanaf 17.00 uur ook als livestream op Facebook te volgen. Het hele spektakel vindt plaats op de loopbrug bij de hoofdingang van het ziekenhuis aan de Maatweg in Amersfoort.
 

 


 

Informatie bijgewerkt: 6 June 2017