Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Kinemoto voor kinderen in Meander Medisch Centrum

In het nieuwe Meander Medisch Centrum komen bijzondere technische snufjes voor kinderen. Deze dragen bij aan een prettiger verblijf in het ziekenhuis. De snufjes zijn mogelijk dankzij een bijdrage van Axendo, het bureau voor online toepassingen uit Leusden dat als Vriend van Meander het ziekenhuis een warm hart toedraagt.

 

De sponsorovereenkomst voor de zogeheten Kinemoto-computeropstellingen is onlangs gesloten. De opstellingen komen op plaatsen waar kinderen zich bevinden, zoals bij de kinderarts, de kinderfysiotherapeut en in het KinderPark Meander, dat in februari opengaat.

Kinemoto maakt gebruik van Kinect technologie, het bekende spelsysteem van Microsoft. Bewegingen worden via een 3D-camera geregistreerd. Deze signalen activeren via een beeldscherm geluiden, kleuren en beelden. Kinemoto kan ingezet worden om bijvoorbeeld het herhalen van oefeningen leuker te maken voor een kind. De Kinemoto-opstelling is verrijdbaar en daarom gemakkelijk in te zetten op verschillende plaatsen in het ziekenhuis. Door het spelen met de Kinemoto kunnen kinderen op een speelse, gezonde manier weer in beweging komen. Meer informatie staat op http://www.axendo.nl/.

“De beste zorg verlenen aan onze patiënten is de basis van ons ziekenhuis”, aldus zorggroepmanager Ton Schulte. “Wij zijn blij dat regionale bedrijven als Axendo willen investeren in de extra’s voor ons ziekenhuis. Het is meestal niet leuk om naar het ziekenhuis te moeten, maar de extra’s zoals Kinemoto kunnen soms net het verschil maken. Kinderen vinden het vaak spannend in het ziekenhuis. Door op een speelse manier bij te dragen aan de therapie, bieden we ze afleiding. Daarnaast vinden wij het leuk dat Axendo ons de kans biedt om te laten zien dat wij een innovatief ziekenhuis zijn, dat met zijn tijd meegaat.”
 

Informatie bijgewerkt: 29 January 2014