Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Inspiratiepad in Meanderpark op komst

Met de inrichting van een speciaal wandelpad door het park rond Meander Medisch Centrum komt er voor patiënten en bezoekers een plek bij voor bezinning in de buitenlucht. Langs het traject komen poëtische teksten en kunstafbeeldingen bij banken waar mensen kunnen pauzeren. De eerste donaties voor de aanleg zijn binnen.

 

Het pad volgt het al bestaande wandelpad door het Meanderpark. Op panelen langs het pad komen gedichten, citaten en kunst te staan. Deze zetten aan tot beschouwing en verwerking. Ook kunnen ze helpen als rustpunt in een hectische tijd van ziekte en behandeling. “Er wordt een andere invalshoek geboden, door woorden die inspiratie zichtbaar maken”, aldus Marijke van de Pol. Zij is als geestelijk verzorger en projectleider nauw bij het Inspiratiepad betrokken. “Het pad leidt langs de arm van de rivier. Water als spiegel voor wat mensen beweegt.”

 

Het project ‘Inspiratiepad’ is een van de projecten waar de Stichting Vrienden Meander Medisch Centrum zich dit jaar voor inzet. De totale kosten voor aanleg bedragen 10.000 euro. De helft van het bedrag wordt gedoneerd door Stichting Voorzorg uit Utrecht. Deze stichting droeg eerder al bij aan de bedbanken op de eenpersoons patiëntenkamers in het ziekenhuis. Daarnaast is een bijdrage geschonken door dichter Wulf van Loenen uit Hoogland. Hij hield op 20 mei een collecte voor het Inspiratiepad.

Van Loenen heeft een speciale betrokkenheid bij Meander. Zijn dochter Fleur overleed in januari 2014 als eerste kind in het nieuwe ziekenhuis. Hij heeft de intentie een van de gedichten te leveren die langs het Inspiratiepad komen te staan. “Het is voor mij heel troostrijk om op deze manier bij te dragen aan het Inspiratiepad. Zingeving bij ziekte en overlijden is een belangrijk onderdeel van het verwerkingsproces.”

 

 

Marijke van de Pol, geestelijk verzorger in Meander Medisch Centrum, kijkt uit naar het Inspiratiepad in het Meanderpark.

 

Informatie bijgewerkt: 29 May 2015