Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Geslaagde Girlsday in Meander Medisch Centrum

De jaarlijkse Girlsday heeft als doel meisjes te laten kennismaken met bèta, techniek en ICT. In heel Nederland openen bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. Ook Meander Medisch Centrum doet mee. Ruim 25 meisjes van Technika 10 Keistad kregen op 20 april een rondleiding op de afdeling Radiologie & Nucleaire geneeskunde (R&N).

 

Meander Medisch Centrum wil koploper zijn in de toepassing van techniek en ICT op medisch gebied. De ontvangst van deze meiden op de afdeling R&N past daar goed bij. In groepjes brachten ze een bezoek aan verschillende onderzoeksruimtes. Ze kregen uitleg over de MRI-scanner, echografie, CT-scanner, Röntgenfotografie en gamma-camera.

Op de afdeling R&N worden dagelijks wel zevenhonderd onderzoeken verricht met deze en andere apparatuur. Verder worden er jaarlijks op deze afdeling veel mensen in de praktijk opgeleid, waaronder nieuwe Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundigen.

 

Deelneemsters aan de Girlsday bekijken een gammacamera in Meander Medisch Centrum.

 

De meeste activiteiten van Girlsday vinden op 23 april plaats. Er doen in heel Nederland ongeveer driehonderd bedrijven en instellingen aan mee. 

 

Informatie bijgewerkt: 21 April 2015