Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Comité van Aanbeveling voor Vrienden van Meander

Op 2 september is het Comité van Aanbeveling van de Stichting Vrienden Meander Medisch Centrum geïnstalleerd. Het Comité van Aanbeveling wordt gevormd door Lucas Bolsius, Melis van de Groep, Mark Röell, Gerard Renkema en Rob Metz, de burgemeesters van de gemeenten die tot het verzorgingsgebied van het ziekenhuis horen.

 

De Vrienden van Meander zetten zich in voor projecten die bijdragen aan een prettiger verblijf voor patiënten in het ziekenhuis, maar niet uit de reguliere ziekenhuisgelden bekostigd kunnen worden. Het Comité van Aanbeveling zet zich ervoor in om deze doelstelling uit te dragen in de eigen regio en nieuwe verbindingen mogelijk te maken.

 

In de afgelopen jaren hebben de Vrienden bijgedragen aan het welzijn van patiënten en naasten in het nieuwe ziekenhuis, met onder meer familiekamers, groen, kunst, bedbanken en een kindvriendelijke aankleding. Ook de komende jaren zijn er nog vele wensen te realiseren waar sponsors, donateurs en bedrijfsvrienden voor gezocht worden. Het gaat bijvoorbeeld om een prettiger verblijf voor kinderen op de operatieafdeling, inrichting van de Intensive Care en diverse digitale innovaties om zorg toegankelijker te maken voor de patiënt.

 

Burgemeester Bolsius: ‘Van de bedbank  die door de stichting mogelijk is gemaakt, heb ik zelf ook een aantal nachten gebruik gemaakt toen één van mijn kinderen in het ziekenhuis lag. In het ziekenhuis liggen is altijd vervelend, maar de aanwezigheid van een partner of familie kan de situatie verlichten. Ik zet mij er graag voor in om nog meer van dit soort prachtige faciliteiten te realiseren.’

 

Tijdens de bijeenkomst op 2 september in het Meander Innovation Centre met het Comité van Aanbeveling, Raad van Bestuur en Vriendenbestuur was er een terugblik op de resultaten en een vooruitblik op de ambities die de Vriendenstichting heeft om nog meer patiënten en hun naasten in de toekomst te helpen.

 

De burgemeester van Amersfoort, Lucas Bolsius, en de burgemeester van Bunschoten, Melis van de Groep, waren al lid van het Comité van Aanbeveling van de stichting Levensbeschouwelijk Centrum Meander Medisch Centrum die onder meer de stilteruimte in het nieuwe ziekenhuis heeft bekostigd. Deze stichting is onlangs samen met twee andere aan Meander gelieerde stichtingen als fonds op naam opgegaan in de Vrienden van Meander.

 

De burgemeesters in de regio verbinden hun naam aan de Vrienden van Meander. Als lid van het Comité van Aanbeveling tonen zij hun betrokkenheid bij het ziekenhuis. V.l.n.r. de burgemeesters Renkema (Nijkerk), Bolsius (Amersfoort), Metz (Soest), Vermeulen (Leusden), Röell (Baarn) en Van de Groep (Bunschoten).

 

 

Informatie bijgewerkt: 2 September 2016