Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Bezoek aan Meander goed voorbereiden

Als u binnenkort naar Meander komt, dan adviseren wij u om u goed voor te bereiden op uw bezoek. Zo geldt er een dringend advies tot het dragen van een niet-medisch mondkapje voor iedereen die 13 jaar of ouder is. Patiënten, bezoekers en begeleiders wordt gevraagd om zelf een mondkapje mee te brengen en deze gedurende het hele bezoek op te houden.

 

Daarnaast vragen wij patiënten om alleen te komen. Eén begeleider is toegestaan als het echt niet anders kan, bijvoorbeeld als een patiënt zeer slecht ter been of slechthorend is. Per opgenomen patiënt is er maximaal één bezoeker per dag toegestaan en alleen tijdens de bezoektijden van de betreffende afdeling. Wij adviseren patiënten, bezoekers en begeleiders om vlak voor hun komst naar Meander de meest actuele maatregelen op onze website te raadplegen. 

 

Zorg op afstand


Het kan de komende periode voorkomen dat afspraken in het ziekenhuis omgezet worden naar een telefonische afspraak of videoconsult. Bijvoorbeeld als er geen lichamelijk onderzoek nodig is. Het is belangrijk om ook dit soort afspraken goed voor te bereiden. Dit kan bijvoorbeeld door de vragen van te voren op te schrijven, een partner of familielid bij het gesprek aanwezig te laten zijn en alvast een medicatieoverzicht op te vragen bij de apotheek. Voor een videoconsult wordt aangeraden om een computer met camera te gebruiken, maar een tablet of smartphone kan ook. Tijdens het gesprek met de specialist kunnen patiënten alle vragen stellen die ze voorbereid hebben, altijd om extra uitleg vragen en bedenktijd vragen bij lastige beslissingen. Ook kan het gesprek opgenomen worden om het later nog eens rustig terug te luisteren.


Wij doen een beroep op ieders begrip, medewerking en verantwoordelijkheid. Alleen samen met bezoekers, begeleiders en patiënten kan Meander veilige zorg blijven bieden voor iedereen in het het ziekenhuis.
 

Informatie bijgewerkt: 28 October 2020