aandachtsgebied

Vallen voorkomen

Als u ouder wordt, kan het zijn dat u makkelijker valt. Door lage bloeddruk of uw medicijnen bijvoorbeeld. Onze klinisch geriaters zoeken snel naar de oorzaak. Zo kunnen we voorkomen dat u vaker valt. 

Daarom Meander

  • Samenwerking klinisch geriater, fysiotherapeut en verpleegkundigen
  • Diagnose in 1 ochtend
  • Persoonlijk zorgplan


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Vallen voorkomen in Meander Medisch Centrum

Vallen komt vaker voor op oudere leeftijd. Als u last heeft van botontkalking (osteoporose) kan een val extra risico geven. Speciaal voor mensen die vaker vallen, hebben wij een Valdagkliniek. Hier onderzoeken de klinisch geriater en gespecialiseerde zorgverleners goed wat de oorzaak kan zijn. Zo kunnen we er alles aan doen om vallen in de toekomst te voorkomen.

Vallen kan komen door een lage bloeddruk als u gaat staan (orthostatische hypotensie). Ook kan polyfarmacie, het gebruik van meerdere medicijnen, de oorzaak zijn. Tijdens uw afspraak bij ons krijgt u alle onderzoeken op 1 ochtend. Na de onderzoeken hoort u snel wat er aan de hand is en hoe we dit gaan aanpakken, want vallen voorkomen is belangrijk. Onze specialisten kunnen u hierbij ondersteunen en begeleiden.

Tijdens uw opname helpen wij u om zoveel mogelijk te blijven bewegen, zodat u zo min mogelijk spierkracht verliest. Heeft u een verhoogd risico op vallen tijdens uw opname? Dan komt het consultatieteam in actie om u en uw arts advies te geven. Om u de beste zorg te kunnen geven, werken de klinisch geriater, verpleegkundigen en fysiotherapeut nauw samen in uw behandelplan.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van J.W.M. (Judith) Groothuis MSc.
J.W.M. (Judith) Groothuis MSc. Verpleegkundig specialist klinische geriatrie en palliatieve zorg
“In zowel de geriatrie als de palliatieve zorg is er ruimte om de patiënt als geheel te bekijken. Mooi om met elkaar bij te dragen aan de kwaliteit van de laatste levensfase.”