aandachtsgebied

Thuisdialyse

In het Dialyseteam streven we naar thuisbehandeling als het kan, en in het ziekenhuis als het moet. Ook bij dialyseren. Door goede samenwerking met thuiszorg is zowel peritoneale dialyse als hemodialyse thuis mogelijk.

Daarom Meander


  • Peritoneale dialyse als eerste keuze
  • U bent actief betrokken bij de behandeling
  • Ondersteuning door thuiszorg mogelijk bij beide dialysevormen


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Thuisdialyse in Meander Medisch Centrum

Peritoneale dialyse (PD) heet ook wel buikspoeling. Met een operatie krijgt u een katheter (slangetje) in de buik. Via de katheter loopt een spoelvloeistof in en uit uw lichaam. Zo zuivert uw lichaam zelf het bloed. Een andere mogelijke dialyse is hemodialyse (HD). Bij thuishemodialyse krijgt u een dialyseapparaat thuis. Deze kunstnier zuivert dan uw bloed.

Samen kijken we welke behandeling het beste bij u past en wat uw voorkeur heeft. Bij een dialyse thuis, bent u als patiënt actief betrokken bij uw behandeling. Bij vragen zijn we letterlijk altijd snel bereikbaar, dag én nacht.

Ook komt u nog regelmatig langs op de polikliniek, zodat we goed in de gaten kunnen houden of alles goed gaat. Wij werken samen met thuiszorgorganisaties, om te zorgen dat u thuis alle hulp krijgt die u nodig heeft.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van A. (Anouk) Junger MSc.
A. (Anouk) Junger MSc. Verpleegkundig specialist
“Werken met patiënten met een nierziekte is uitdagend en afwisselend. De nieren hebben invloed op vele organen en processen in het lichaam.”