aandachtsgebied

Radionuclidentherapie

Als u radionuclidentherapie krijgt, behandelen we u met radionucliden. Dit is een radioactieve stof. Het wordt gebruikt bij een te snel werkende schildklier, schildklierkanker, botuitzaaiingen bij kanker of behandeling van uitzaaiingen van prostaatkanker. U komt hiervoor naar onze afdeling Nucleaire Geneeskunde.

Daarom Meander

  • STZ topklinisch expertisecentrum
  • Eigen productie van radionucliden in ons Laboratorium
  • Landelijk gezien een breed aanbod van radionuclidentherapie

Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Radionuclidentherapie in Meander Medisch Centrum

In Meander zijn we gespecialiseerd in radionuclidentherapie. Dit zijn verschillende therapieën met radionucliden: radioactieve deeltjes die u van binnenuit bestralen. We gebruiken bijvoorbeeld Jodium-131 bij een te snelwerkende schildklier of bij schildklierkanker. Radionuclidentherapie kunnen we ook inzetten om botuitzaaiingen van bepaalde kanker soorten te behandelen, maar ook andere uitzaaiingen bij prostaatkanker.

Als uw ziekte niet meer te genezen is, is er een palliatieve behandeling met radionucliden mogelijk. Zo kunnen we ervoor zorgen dat u minder pijn heeft. We gebruiken radionucliden bijvoorbeeld bij prostaatkanker met uitzaaiingen naar de botten (botmetastasen). Meander is het landelijke expertisecentrum in radionuclidentherapie.

Om u deze uitstekende zorg te kunnen bieden werken onze specialisten nauw samen met andere afdelingen. Zoals Radiologie, Endocrinologie en het laboratorium van onze Apotheek, die de radionucliden zelf maakt. En natuurlijk met het Centrum voor oncologische zorg.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van Drs. G.K. (Gauke) Lammers
Drs. G.K. (Gauke) Lammers Nucleair geneeskundige
“De diversiteit van vraagstukken en de vele nieuwe ontwikkelingen maken het werk voor mij aantrekkelijk.”
7 juli 2023

Drie topklinische expertisecentra van Meander opnieuw erkend door STZ

Drie topklinische expertisecentra van Meander zijn opnieuw erkend door STZ. Het gaat om Vasculitis, Trombotische Trombocytopenische Purpura (TTP) en Radionucliden behandeling bij botmetastasen. Alle drie de centra hebben op de gevraagde criteria (patiëntparticipatie, wetenschappelijk onderzoek en innovatie) de doorontwikkeling voldoende aantoonbaar kunnen maken en daarom is de erkenning voor STZ voor de komende vier jaar verlengd. Lees verder