aandachtsgebied

Jicht

Jicht is een vorm van reuma. U heeft dan te veel urinezuur in uw lichaam, waardoor u plotseling gewrichtsontstekingen krijgt. Dit noemen we jichtaanvallen. Wij kunnen u hiervoor behandelen met medicijnen.

Daarom Meander

  • Wetenschappelijk onderzoek voor verbetering zorg bij jicht
  • Goede ondersteuning en begeleiding bij therapie
  • Keuze voor specifieke behandeling die bij u past


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Jicht in Meander Medisch Centrum

Bij jicht zit er te veel urinezuur in uw lichaam doordat de stofwisseling niet goed werkt. De zouten in het urinezuur zorgen voor uraatkristallen rond uw gewrichten. Hierdoor ontstaan plotselinge gewrichtsontstekingen. Dit noemen we jichtaanvallen. Na een lange tijd kunnen door een teveel aan urinezuur jichtknobbels ontstaan. Het urinezuur hoopt zich dan op onder de huid.

Er zijn verschillende medicijnen mogelijk bij jichtaanvallen. Zoals NSAID’s, colchicine, prednison of een injectie in het gewricht. Om het urinezuur te verlagen en de kans op een jichtaanval te verkleinen, kunt u een onderhoudsbehandeling krijgen. Dit kan met medicijnen als allopurinol, benzbromaron of febuxostat.

Heeft u jicht, maar ook hart- en/of vaatziekten? Dan kijken we welke (andere) medicijnen u veilig kunt gebruiken. Als uw urinezuur verlaagd is en aanvallen niet meer terugkomen, neemt de huisarts de zorg vaak weer over.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van Dr. J.L.G. (Jelle) Vosters
Dr. J.L.G. (Jelle) Vosters Reumatoloog
“Reumatologie is een prachtig vak, dat de laatste jaren grote stappen heeft gemaakt in de behandelingen. Het is een specialisme van de toekomst.”