aandachtsgebied

Glaucoom

Glaucoom is een oogziekte waarbij verhoogde druk in het oog zorgt voor schade aan de oogzenuw. Het is belangrijk om er vroeg bij te zijn. Dat kan de schade beperken.

Daarom Meander

  • Hoge kwaliteit zorg door veel kennis en ervaring
  • Korte wachttijden voor behandeling
  • Patiënt staat op 1


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Glaucoom in Meander Medisch Centrum

Glaucoom is een oogziekte waar u eerst niks van merkt. Later krijgt u last van gezichtsvelduitval en kunt u slechter zien. Als u er op tijd bij bent, is glaucoom goed te behandelen. We zorgen er dan voor dat de schade niet erger wordt of zich langzamer ontwikkelt.

Er zijn veel verschillende soorten glaucoom en daardoor ook verschillende behandelingen. Met gezichtsveldonderzoek kunnen we zien hoeveel schade de oogzenuw heeft. Zo bepalen we welke behandeling u nodig heeft. Het kan zijn dat u bijvoorbeeld een laserbehandeling krijgt, waarbij de afvoerkanaaltjes in uw oog wijder worden gemaakt.

Bij Meander kijken we samen met u welke behandeling het beste voor u werkt. Bij glaucoom is het belangrijk niet te lang te wachten. Daarom zorgen we ervoor dat er zo snel mogelijk plek is voor u.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van Drs. P.W. (Peter) Potgieser
Drs. P.W. (Peter) Potgieser Oogarts
“In Meander hebben we de expertise voor goede oogzorg op 1 plek en kiezen we samen met de patiënt voor de beste behandeloptie.”