specialisme

Zingeving & Ethiek (Geestelijke Verzorging)

Een opname in het ziekenhuis kan allerlei gevoelens en vragen oproepen. Daarover praten met iemand kan ruimte geven en u helpen om uw eigen weg te gaan.

Daarom Meander

  • We zijn open en laagdrempelig; u bepaalt waar het gesprek over gaat
  • Wat u ons vertelt, is en blijft vertrouwelijk
  • We zijn snel beschikbaar


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Zingeving & Ethiek (Geestelijke Verzorging) in Meander Medisch Centrum

Geestelijk verzorgers zijn deskundig in het omgaan met levensvragen, zingeving en ethische afwegingen. Wij bieden ruimte voor gesprek, hebben tijd voor uw verhaal en luisteren met een open houding. Alles is bespreekbaar. Wij zijn beschikbaar voor alle patiënten en hun naasten in Meander.

U hoeft van tevoren niet precies te weten waar u het met de geestelijke verzorging over wilt hebben. De geestelijk verzorger helpt u om de juiste woorden te vinden voor uw vragen of zorgen. Ook kan de geestelijk verzorger u helpen afwegingen te maken als u moeilijke beslissingen moet nemen.

Wij bieden de volgende voorzieningen:

Kwaliteit

Gemiddelde patiëntervaring

10
Bekijk onze kwaliteit
22 december 2022

Patiënten met kanker zoeken naar lichtpuntjes aan het einde van het jaar

Kerst, oud en nieuw, de dagen die weer gaan lengen. Het einde van het jaar is voor veel mensen een periode van gezelligheid, bezinning en verbondenheid met elkaar. Wat doet dit met (kanker)patiënten, voor wie het sowieso een ingrijpende periode is? Een tweegesprek tussen geestelijk verzorger & ethicus Erna Rijper en internist-oncoloog Joyce van Dodewaard over de kracht van hoop en het zoeken naar lichtpuntjes. Lees verder

Foto van Rahayu Dragtsma
Rahayu Dragtsma
“Zo fijn dat iemand de tijd neemt voor wat ziek zijn voor mij betekent. Iemand die luistert en meedenkt in waar ik kracht uit haal.”