aandachtsgebied

Chronische darmziekten (IBD)

De ziekte van Crohn en colitis ulcerosa zijn chronische darmontstekingen. De verzamelnaam hiervoor is IBD, ook wel inflammatoire darmziekten genoemd. Een gespecialiseerd IBD-team kijkt samen met u welke behandeling geschikt is voor u.

Daarom Meander

  • Expert in zorg bij de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa
  • Veel kennis en ervaring over IBD en zwangerschap
  • U krijgt zorg van een gespecialiseerd IBD-team

Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Chronische darmziekten (IBD) in Meander Medisch Centrum

Op de afdeling krijgt u zorg van ons team van MDL-artsen, verpleegkundigen en chirurgen die gespecialiseerd zijn in IBD. U krijgt advies en begeleiding over de mogelijkheden om u te behandelen. IBD behandelen we meestal met medicijnen. Soms is een operatie nodig. Bijvoorbeeld als medicijnen niet goed helpen, of als u een vernauwing in de darm heeft.

Wij hebben veel kennis en ervaring op het gebied van inflammatoire darmziekten (IBD), de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa en IBD bij zwangerschap. Wij blijven op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van IBD door mee te doen aan nascholing en wetenschappelijk onderzoek. Ook heeft Meander een goede regionale samenwerking met het UMC Utrecht.

Zo kunnen wij u de beste behandelingen blijven geven. Het kan zijn dat u benaderd wordt om deel te nemen aan een onderzoek. Dit is altijd vrijwillig en alleen als u toestemming geeft. Weigering heeft geen enkele invloed op uw behandeling.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van G.C. (Christa) Vermeer
G.C. (Christa) Vermeer MDL verpleegkundig consulent
“Door de prettige sfeer in Meander Medisch Centrum en de goede samenwerking tussen de verschillende specialismen, kan ik de patiëntenzorg met volle toewijding, aandacht en plezier uitvoeren. ”