Staaroperatie (cataract)

Als u last heeft van staar (cataract), is een staaroperatie de enige mogelijkheid om weer goed te kunnen zien. In Meander Medisch Centrum kunt u terecht voor deze operatie.

Terug

Staaroperatie (cataract) in Meander Medisch Centrum

Bij staar of cataract wordt uw ooglens troebel. Ouderdom is de belangrijkste oorzaak van staar. De enige oplossing voor staar is een staaroperatie. De oogarts vervangt dan uw eigen troebele ooglens voor een kunstlens. U kunt hier de rest van uw leven mee doen. 

Bij Meander vinden wij het belangrijk om u goed voor te bereiden op de staaroperatie. Ook krijgt u duidelijke uitleg over waar u rekening mee moet houden zodra u weer thuis bent.

Film Goed zien: een staaroperatie in Meander Medisch Centrum

Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om begeleiding naar huis te regelen. U mag na de operatie niet zelf rijden. Met heldere informatie in onze folders helpen we u zich voor te bereiden. Zoals de oogdruppels voor uw operatie. Uw arts bespreekt met u de verschillende mogelijkheden voor verdoving.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met de beste medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw behandeling bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond en dus rookvrij ziekenhuis. En hebben we altijd oog voor uw persoonlijke situatie. 

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook na uw behandeling bij ons helpen we u graag bij uw herstel. Bijvoorbeeld met leefregels en tips voor thuis. Over onze nazorg kunt u ook in onze folders lezen. Bent u weer thuis na uw afspraak en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.