Röntgenonderzoek (Bucky)

Bij röntgenonderzoek, ook wel Bucky genoemd, maken we een röntgenfoto van een deel van uw lichaam. Op een röntgenfoto kunnen we bijvoorbeeld uw hart, buik, longen of botten goed bekijken.

Terug

Röntgenonderzoek (Bucky) in Meander Medisch Centrum

Bij röntgenonderzoek (Bucky) doet de radioloog onderzoek naar uw lichaam met röntgenfoto’s. Op een röntgenfoto is bot, huid en lucht te zien. Een röntgenfoto gebruiken we bijvoorbeeld om het hart en de longen (thorax foto) of het skelet op beeld te krijgen. De radioloog kan zo onderzoeken of er ergens een afwijking te vinden is.

Het is handig om uw sieraden thuis te laten en kleding te dragen die makkelijk aan en uit kan. De radioloog stuurt de foto’s naar de dokter die u heeft doorgestuurd. Als dit uw huisarts is, krijgt u de uitslag via de huisarts.

Buckykamer Radiologie voor röntgenonderzoek

Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar uw onderzoek? Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. Met heldere informatie in onze folders. Zo kunt u het beste makkelijk zittende kleding dragen en uw sieraden thuislaten. Ook biedt Meander handige services zoals kinderopvang.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met de beste medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw onderzoek bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond en dus rookvrij ziekenhuis. Daarnaast hebben we oog voor uw persoonlijke situatie. U bent bij ons dus in goede handen.

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook na uw onderzoek bij ons helpen we u graag bij uw herstel. Bijvoorbeeld met leefregels en tips voor thuis. Sommige uitslagen kunt u zelf inzien via uw persoonlijke omgeving in MijnMeander. Bent u weer thuis na uw afspraak en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.