Röntgenonderzoek (Bucky)

Bij röntgenonderzoek, ook wel Bucky genoemd, maken we een röntgenfoto van een deel van uw lichaam. Op een röntgenfoto kunnen we bijvoorbeeld uw hart, buik, longen of botten goed bekijken.

Terug

Röntgenonderzoek (Bucky) in Meander Medisch Centrum

Bij röntgenonderzoek (Bucky) maakt de medische beeldvormings- en bestralingsdeskundigen (MBB’er) röntgenfoto’s van een deel van uw lichaam. Bijvoorbeeld van uw hart, longen (thoraxfoto) of skelet (botten). De radioloog kan op deze beelden onderzoeken of ergens een afwijking te vinden is.

Het is handig om sieraden in het gebied van het te onderzoeken lichaamsdeel thuis te laten en kleding te dragen die makkelijk aan en uit kan. De afdeling Radiologie stuurt de foto’s naar de arts die het onderzoek voor u heeft aangevraagd. Als dit uw huisarts is, krijgt u de uitslag via de huisarts.

Bekijk de wachttijden voor een röntgenonderzoek.

Buckykamer Radiologie voor röntgenonderzoek

Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar uw onderzoek? Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. Met heldere informatie in onze folders. Zo kunt u het beste makkelijk zittende kleding dragen en uw sieraden thuislaten. Ook biedt Meander handige services zoals afspraken via videobellen en eenvoudig afspraken zien en wijzigen in MijnMeander.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met de beste medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw onderzoek bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond en dus rookvrij ziekenhuis. Daarnaast hebben we oog voor uw persoonlijke situatie. U bent bij ons dus in goede handen.

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook na uw onderzoek bij ons helpen we u graag bij uw herstel. Bijvoorbeeld met leefregels en tips voor thuis. Sommige uitslagen kunt u zelf inzien via uw persoonlijke omgeving in MijnMeander. Bent u weer thuis na uw afspraak en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.