Retinopathie (netvliesbeschadiging bij suikerziekte) behandelen

Als u door diabetes (suikerziekte) een netvliesbeschadiging (retinopathie) heeft, worden uw ogen minder goed. Met een oogonderzoek kan onze oogarts bepalen welke behandeling mogelijk is. Bijvoorbeeld een laserbehandeling of operatie.


Terug

Retinopathie (netvliesbeschadiging bij suikerziekte) behandelen in Meander Medisch Centrum

Als u diabetes (suikerziekte) heeft, zit er te veel glucose (suiker) in uw bloed. Hierdoor raken de bloedvaten in uw lichaam beschadigd. Door de beschadiging van bloedvaten in uw netvlies (retinopathie) kunt u minder scherp, wazig of dubbel gaan zien. In Meander Medisch Centrum kunt u terecht voor een oogonderzoek. Wij maken dan een OCT-scan of foto’s met contrastvloeistof (fluorescentieangiografie). 

Met het onderzoek kan de oogarts de juiste behandeling voor u kiezen. Soms krijgt u alleen oogdruppels, en soms is een uitgebreidere behandeling nodig. Bijvoorbeeld intravitreale injecties, een laserbehandeling of oogoperatie. Samen kiezen we de behandeling die bij u past.


Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar uw onderzoek of behandeling? Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. Met heldere informatie en services als afspraken via videobellen en eenvoudig afspraken zien en wijzigen in MijnMeander.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met de beste medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw onderzoek of behandeling bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond en dus rookvrij ziekenhuis. En weten we dat aandacht en begeleiding van uw naasten ook belangrijk is. Net als oog voor uw persoonlijke situatie. 

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook na uw onderzoek of behandeling bij ons helpen we u graag bij uw herstel. Bijvoorbeeld met leefregels en tips voor thuis. Ook kunt u via de app MijnMeander uw vervolgafspraken beheren en inzien. Bent u weer thuis en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.